Om oss

Om Oss:

Vi er 2 par som driver denne kennelen. Vi,Susann og Christian, som startet oppdrettet holder til i Drangedal,mens Erik og Kristine som har gått inn i kennelnavnet vårt, holder til i Bergen på Fana.

Christian Og Susann


Vi er ett ektepar som har vært sammen siden 2006. Det er jeg,Susann(født i 1980) som står bak denne hjemmesiden og som styrer med alt innen oppdrettet og er den som er uhelbredelig hundegal ;)

Jeg har holdt på med hund siden 1987,fikk min egen hund i 1994 og siden det har det bare vært korte perioder uten hund.

Jeg har hatt ett lite verv i corgipost redaksjonen i 3,5-4 år, bladet som corgi klubben gir ut 4 ganger i året til medlemmene,det var ett spennende og givende arbeid :) 


Christian(født 1962) er vokste opp med hund og fikk sin første egen hund på 80 tallet,en misshandla omlasserings chow chow som ikke hadde hatt det godt, som han klarte å rehabilitere til en trygg og god hund.


I januar 2011 kom vår første Welshi Corgi Cardigan til oss. Det var en vakker blue merle hannhund (9,5 uker når vi hentet han hjem) som fikk navnet Vinnie etter Vinni i Paperboys. Vår andre cardigan kom til oss i 2015 fra Frankriket,hu er ei nydelig tricolor brindle point tispe som heter Alva.

27.mars 2017 måtte vi la Vinnie få slippe alle smertene han hadde i kroppen etter skader. 

I desember 2021 kjøpte vi oss en ny tispe valp så vi kan fortsette med oppdrettet vårt, hu kommer fra Kennel Dantyllew Exclusive`s ved Siv Høystad i Brumunddal. Så nå bor det 4 cardiganer her,Alva,hennes 2 sønner,Anders og Rapto og Keela.

Vi er begge to uføretrygda,så vi har nok av tid til hundene.


Drømmen om oppdrett!


Drømmen om å drive oppdrett har jeg,Susann, hatt i mange, mange år, lenge før vi fikk Cardigan i hus,drømmen beynte så smått å gro på begynnelsen av 2000 tallet. Da leste jeg alt jeg kom over av genetikk på puddel som jeg trodde var rasen jeg ville begynne med da.

Nå  leser jeg alt jeg kommer over av genetikk på Cardigan og spør og graver hos folk med stor kunnskap på rasen.

Jeg har gått NKK`s Oppdretterskole del 2 og Kynologikurs, jeg skal også ta Oppdretterskolen del 1.

Informasjon om kull,planlagt kull,gå inn på Vårt oppdrett og så Kull/Planlagt kull.

Vi er selvfølgelig medlem av Norsk Kennel Klub og Norsk Welsh Corgi Klubb.

Kristine Og Erik


Kristine og Erik er ett samboerpar som har vært sammen siden 2016. Kristine og Erik er begge vokst opp med hund. Kristine hadde en storpuddel når hun og Erik ble sammen,mens Erik hadde en Schæfer. 

Schæferen Bono var den som var med på å oppdra Zelda og Buffy når de kom i hus :) De har også marsvin,katt, 3 hester og en del sau. De har ett hus på gården til foreldrene til Kristine,de driver gården med sauer sammen med foreldrene hennes.

Nå bor det 3 cardiganer hos Kristine og Erik. Når Bono døde overtok de faren til Zelda og Buffy,Billy:)

De driver en del med utstilling med jentene, de har virkelig blitt bitt av cardigan basillen og brenner virkelig for den flotte rasen vi har,så når de nevnte at de har lyst til å begynne med oppdrett spurte jeg de om de hadde lyst til å gå inn i kennelnavnet vårt,til min store glede så ville de det :)


Kristine er ikke medlem av NKK,så når vi skulle søke om å få de inn som medeiere så fikk vi beskjed om at det er kun NKK medlemmer som kunne bli medeier, så da valgte Erik og Kristine at kun Erik skulle stå som medeier foreløpig. Vi sendte NKK søknad i oktober 2021, og 6 januar 2022 fikk vi endelig beskjed om at han var godkjent om medeier :)


Erik er en ivrig jeger og siden jentene var små har de vært med på jakt. Zelda er den som utmerker seg der,hu sporer opp vilt som en helt og gir seg ikke hvis hu mister sporet. Zelda har gått på 1 gjeterhundkurs med Ørjan Halvorsen som driver Fjellgjeting, noe hu synes var kjempe gøy.

Buffy er den "store" gjeterhunden på gården,hu har gått flere gjeterhund kurs med Ørjan og viser stort talent. Hu er med å gjeter sauene når de skal flyttes etc.Hvorfor akkurat LuWiCo som kennelnavn?


Jeg ville ha ett kennelnavn med betydning når jeg først skulle søke om kennelnavn. Så da satt jeg sammen navn fra hunder som har hatt stor betydning for oss. Jeg prøvde meg fram med flere forskjellige kombinasjoner, men jeg falt hele tiden tilbake til LuWiCo, jeg falt pladask for det og fikk det ikke ut av hodet.

LuWiCo er satt sammen av Lu- Lurven som var blandingshunden jeg hadde når meg og Christian ble sammen, som dessverre ble feilbehandlet og døde bare 5,5 år gammel. Wi-Wiksi som var Christian sin Chow Chow på 80 tallet.

Co-Corgi, måtte jo selvfølgelig ha med corgi i kennelnavnet også ;)

Kennelnavnet vårt blei godkjent 5.mai 2016.