Om Oss

Om Oss:

Her kan dere lese om oss:

Christian Og Susann


Vi er ett ektepar som har vært sammen siden 2006. Det er jeg,Susann(født i 1980) som står bak denne hjemmesiden og som styrer med alt innen oppdrettet og er den som er uhelbredelig hundegal ;)

Jeg har holdt på med hund siden 1987,fikk min egen hund i 1994 og siden det har det bare vært korte perioder uten hund.

Jeg har hatt ett lite verv i corgipost redaksjonen i 3,5-4 år, bladet som corgi klubben gir ut 4 ganger i året til medlemmene,det var ett spennende og givende arbeid :) 


Christian(født 1962) er vokste opp med hund og fikk sin første egen hund på 80 tallet,en misshandla omlasserings chow chow som ikke hadde hatt det godt, som han klarte å rehabilitere til en trygg og god hund.


I januar 2011 kom vår første Welshi Corgi Cardigan til oss. Det var en vakker blue merle hannhund (9,5 uker når vi hentet han hjem) som fikk navnet Vinnie etter Vinni i Paperboys. Vår andre cardigan kom til oss i 2015 fra Frankriket,hu er ei nydelig tricolor brindle point tispe som heter Alva.

Vi er begge to uføretrygda,så vi har nok av tid til hundene.

27.mars 2017 måtte vi la Vinnie få slippe alle smertene han hadde i kroppen etter skader. Så nå bor det 3 cardiganer her,Alva og hennes 2 sønner,Anders og Rapto.

R.I.P. Vinnie (Imme`s King Of Blues) <3

            Her bor vi


I 11 januar 2018 kjøpte vi huset vårt i Kroken på Neslandsvatn i Drangedal.

Vi 2,6 mål stor tomt og bor rett ved skogen,så vi og hundene har nok av boltreplass :)

Her i den lille grenda vår har vi en del naboer og det er mange unger rundt her,så her blir valpene godt sosialisert på barn før de reiser til sine nye hjem :)

Drømmen om oppdrett!


Drømmen om å drive oppdrett har jeg hatt i mange, mange år, lenge før vi fikk Cardigan i hus,drømmen beynte så smått å gro på begynnelsen av 2000 tallet. Da leste jeg alt jeg kom over av genetikk på puddel som jeg trodde var rasen jeg ville begynne med da.

Nå  leser jeg alt jeg kommer over av genetikk på Cardigan og spør og graver hos folk med stor kunnskap på rasen.

Jeg har gått NKK`s Oppdretterskole del 2 og Kynologikurs, jeg skal også ta Oppdretterskolen del 1.

Informasjon om kull,planlagt kull,gå inn på Vårt oppdrett og så Kull/Planlagt kull.

Vi er selvfølgelig medlem av Norsk Kennel Klub og Norsk Welsh Corgi Klubb.

Hvorfor akkurat LuWiCo som kennelnavn?


Jeg ville ha ett kennelnavn med betydning når jeg først skulle søke om kennelnavn. Så da satt jeg sammen navn fra hunder som har hatt stor betydning for oss. Jeg prøvde meg fram med flere forskjellige kombinasjoner, men jeg falt hele tiden tilbake til LuWiCo, jeg falt pladask for det og fikk det ikke ut av hodet.

LuWiCo er satt sammen av Lu- Lurven som var blandingshunden jeg hadde når meg og Christian ble sammen, som dessverre ble feilbehandlet og døde bare 5,5 år gammel. Wi-Wiksi som var Christian sin Chow Chow på 80 tallet.

Co-Corgi, måtte jo selvfølgelig ha med corgi i kennelnavnet også ;)

Kennelnavnet vårt blei godkjent 5.mai 2016.