Om Oss

Om Oss:

Her kan dere lese om oss:

Christian Og Susann


Vi er ett samboer par som har vært sammen siden 2006. Det er jeg,Susann(født i 1980) som står bak denne hjemmesiden og som har hovedansvaret når vi (forhåpentligvis) skal ha kull og er den som er uhelbredelig hundegal ;)

Jeg har holdt på med hund siden 1987,fikk min egen hund i 1994 og siden det har det bare vært korte perioder uten hund.

Jeg har nå ett lite verv i corgipost, bladet som corgi klubben gir ut 4 ganger i året til medlemmene,det er jeg og 3 andre som sitter i corgipost redaksjonen og lager bladet,noe som er veldig interessant og gøy å drive med :) 


Christian(født 1962) er vokste opp med hund og fikk sin første egen hund på 80 tallet,en misshandla omlassering chow chow som ikke hadde hatt det så godt som han klarte å rehabilitere til en trygg og god hund.


I januar 2011 kom vår første Welshi Corgi Cardigan til oss. Det var en vakker blue merle hannhund (9,5 uker når vi hentet han hjem) som fikk navnet Vinnie etter Vinni i Paperboys. Vår andre cardigan kom til oss i 2015 fra Frankriket,hu er ei nydelig tricolor brindle point tispe som heter Alva.

Vi er begge to uføretrygda,så vi har nok av tid til hundene.

27.mars 2017 måtte vi la Vinnie få slippe alle smertene han hadde i kroppen etter skader. Så nå bor det kun en cardigan her,Alva.

R.I.P. Vinnie (Imme`s King Of Blues) <3

Copyright @ All Rights Reserved

            Her bor vi


I 2012 kjøpte vi drømmehuset vårt i skogen med 1,5 mål stor tomt på ett lite sted som heter Kjosen,det ligger i Drangedal kommune.

Dessverre varte ikke idyllen lenge i drømmehuset vårt,etter 2 flommer på 2 år der vi måtte evakuere begge gangene blei det for mye for oss.

Så da solgte vi tilbake huset til de vi kjøpte det av, og kjøpte oss ett likt hus i en annen bygd her i Drangedal :) 11 januar 2018 overtok vi det nye huset vårt i Kroken :)

Nå har vi 2,6 mål stor tomt og bor rett ved skogen,tror vi kommer til å trives her veldig godt :)

Her har vi også flere naboer og det er mange unger rundt her,så her blir valpene godt sosialisert på barn før de reiser til sine nye hjem :)

Drømmen om oppdrett!


Drømmen om å drive oppdrett har jeg hatt i mange, mange år, lenge før vi fikk Corgi i hus,drømmen beynte så smått å gro på begynnelsen av 2000 tallet. Da leste jeg alt jeg kom over av genetikk på puddel som jeg trodde var rasen jeg ville begynne med da.

Nå  leser jeg alt jeg kommer over av genetikk på Cardigan og spør og graver hos folk med stor kunnskap på rasen.

Jeg har gått NKK`s Oppdretterskole del 2 og Kynologikurs og skal ta Oppdretterskolen del 1 også.

Det er mye å sette seg inn i før man evt. kan begynne som oppdretter og jeg vil være så godt forberedt som mulig.

Hvis Alva har tatt seg,så har vi vårt første kull i midten av mai av 2018.

Mer informasjon om kullet,gå inn på Vårt oppdrett og så Planlagt kull.

Vi er selvfølgelig medlem av Norsk Kennel Klub og Norsk Welsh Corgi Klubb,vi er også medlem av Bamble hundeklubb der vi trener fast.

Hvorfor akkurat LuWiCo som kennelnavn?


Jeg ville ha ett kennelnavn med betydning når jeg først skulle søke om kennelnavn. Så da satt jeg sammen navn fra hunder som har hatt stor betydning for oss. Jeg prøvde meg fram med flere forskjellige kombinasjoner, men jeg falt hele tia tilbake til LuWiCo, jeg falt pladask for det og fikk det ikke ut av hodet.

LuWiCo er satt sammen av Lu- Lurven som var blandingshunden jeg hadde når meg og Christian ble sammen, som dessverre ble feilbehandlet og døde bare 5,5 år gammel. Wi-Wiksi som var Christian sin Chow Chow på 80 tallet som han tok til seg, hun var misshandlet og alkoholisert når hun kom til han.

Co-Corgi, må jo selvfølgelig ha med corgi i kennelnavnet også ;)

Kennelnavnet vårt blei godkjent 5.mai 2016.